Smażona gładzica z pastą curry i warzywami! Naturalnie Bałtyckie!

dnia

Dziś kolejny przepis na gładzicę w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie!

Tym razem smażona stronia z pastą curry i warzywami. Prosto i pysznie! I z jednego garnka tak jak lubię najbardziej!

Mięso gładzicy jest chude i smaczne! Ryba ta żyje głownie w zachodniej i środkowej części morza i osiąga wielkość do około 50 cm!

Składniki na jedną porcję:

  • stronia
  • 2 łyżki czerwonej pasty curry
  • cebula szalotka
  • czosnek
  • kilka różyczek brokułu
  • pół czerwonej papryki
  • 3 ziemniaki
  • olej
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

  • ziemniaki gotujemy
  • na głębokiej patelni lub garnku z grubym dnem rozgrzewamy łyżkę oleju
  • następnie dodajemy pastę curry, szalotkę i czosnek i chwile smażymy
  • potem dodajemy pokrojoną w paski paprykę i brokuł
  • kiedy warzywa się podsmażą robimy miejsce i dodajemy rybę, smażymy chwilę raz przekręcając
  • na końcu dodajemy pokrojone ugotowane ziemniaki

Gotowe!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

5 × 1 =