Kiedy w Lidlu pojawia się tydzień włoski zawsze robię zapas pięknych kolorowych makaronów. Ten arcobaleno jest wyjątkowo ładny i nie traci koloru nawet po ugotowaniu dzięki czemu szybko i super łatwo możemy przyrządzić smaczną i efektowną sałatkę.
Składniki (ilość dostosujcie do wielkości porcji jaką potrzebujecie):
- makaron arcobaleno
- kilka pomidorów
- ogórek zielony
- papryka czerwona
- czerwona cebulka
- czosnek
- oliwa
- zioła prowansalskie
- pierś z kurczaka zagrodowego
- sól, pieprz
- sok z cytryny
Sposób przygotowania:
- makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu
- pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, doprawiamy solą ,pieprzem i ziołami następnie smażymy na patelni
- pomidory kroimy na większe kawałki
- ogórka i paprykę kroimy na drobną kosteczkę
- czerwoną cebulkę roimy w piórka
- wszystkie składniki mieszamy razem w większej misce, dodajemy też ząbek czosnku
- skrapiamy olwią
- na koniec dodajemy bazylię
Gotowe! Jet pysznie, pożywnie, zdrowo i kolorowo!