Restauracja Al Fuego od progu wita nas nowoczesnym, minimalistycznym i ładnym wnętrzem. Nie ma tu takiego typowo hiszpańskiego klimatu w zasadzie i w wystroju i w menu co sprawia, że restauracja ma swój własny, unikatowy styl, który mi osobiście bardzo się podoba!
Zaczynamy od przystawek!
Pierwsza to tatar z tuńczykiem z sezamem, sosem sojowym i ogórkiem marynowanym (39 zł). Pyszny! Nic dodać nic ująć po prostu pyszny!
Druga przystawka to wątróbka smażona w sosie sojowo miodowym ze szpinakiem (25 zł). Jest niezwykle ciekawym daniem. Wątróbka jest bardzo delikatna, sos pełen smaków i aromatów, które świetnie się ze sobą komponują. Świetne danie!
Jednym z dań głównych, które zamawiamy jest gotowana ośmiornica z ziemniakami, oliwą z naci i wędzoną papryką (89 zł) i muszę Wam powiedzieć, że jest to jedna z najlepszych ośmiornic jakie jadłam w swoim życiu a jadłam ich naprawdę sporo. Jest perfekcyjna! Jeśli chcecie zjeść ośmiornicę w Warszawie i mieć pewność, że będzie cudowna to właśnie tu! Idealnie miękka, rozpływająca się w ustach, no wspaniała! A ziemniaki to mój ulubiony dodatek do ośmiornicy więc super dopełniły danie.
Jemy też polskiego Rib Eye (340g, 69 zł), który jest idealnie wysmażony a mięso pyszne.
Nie mogło zabraknąć paelli pełnej owoców morza (69 zł/2 os.), jeśli lubicie owoce morza to się nie zawiedziecie!
Restauracja Al Fuego to gwarancja udanego wieczoru. Jest super smacznie i bardzo Wam polecam wybrać się tu na obiad!
Więcej informacji: facebook