Kochani przestawiam Wam przepis w zasadzie na sos do pulpetów, który zdobył Wasze serca na Instagramie! Jest przepyszny i całkiem inny niż wszystkie! Fajnie azjatycki, wyjątkowy! No i super prosty i szybki! 🙂
Składniki:
- usmażone wcześniej pulpety (jakie chcecie ja zrobiłam z mięsa indyka ale mogą być wieprzowe, wołowe, wege czy rybne)
- 1 świeże mango lub 1 opakowanie pulpy mango
- sos sriracha
- mleczko kokosowe
- sos sojowy
- czosnek
- kolendra
- małe pomidorki
- avocado
- czerwona cebula
- ryż
Sposób przygotowania:
- mango, mleczko kokosowe, 2 ząbki czosnku, łyżkę sosu sojowego i 2 łyżki (jeśli nie lubcie ostro to mniej) srirachy bledniemy
- sos przelewamy na patelnię do pulpetów i gotujemy około 20 minut
- doprawiamy do smaku solą
- podajemy z ryżem oraz ze świeżymi pomidorami, czerwona cebulką i avocado (zabrakło mi do zdjęcia, ale super pasuje)
Gotowe! Smacznego!