Pulpety w sosie mango sriracha!

Kochani przestawiam Wam przepis w zasadzie na sos do pulpetów, który zdobył Wasze serca na Instagramie! Jest przepyszny i całkiem inny niż wszystkie! Fajnie azjatycki, wyjątkowy! No i super prosty i szybki! 🙂

Składniki:

  • usmażone wcześniej pulpety (jakie chcecie ja zrobiłam z mięsa indyka ale mogą być wieprzowe, wołowe, wege czy rybne)
  • 1 świeże mango lub 1 opakowanie pulpy mango
  • sos sriracha
  • mleczko kokosowe
  • sos sojowy
  • czosnek
  • kolendra
  • małe pomidorki
  • avocado
  • czerwona cebula
  • ryż

Sposób przygotowania:

  • mango, mleczko kokosowe, 2 ząbki czosnku, łyżkę sosu sojowego i 2 łyżki (jeśli nie lubcie ostro to mniej) srirachy bledniemy
  • sos przelewamy na patelnię do pulpetów i gotujemy około 20 minut
  • doprawiamy do smaku solą
  • podajemy z ryżem oraz ze świeżymi pomidorami, czerwona cebulką i avocado (zabrakło mi do zdjęcia, ale super pasuje)

Gotowe! Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

17 − trzynaście =