Kanapeczki z grillowanym ananasem i śledziem!

To moja propozycja walentynkowego dania ze śledziem w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie! To lekka przekąska idealna na start romantycznej kolacji we dwoje!

Składniki na 2 porcje:

  • jeden większy śledź
  • 2 grube plastry ananasa
  • sałata
  • pomidor
  • sriracha i majonez
  • czerwona cebula
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

  • plastry ananasa grillujemy z obu stron na patelni grillowej, na łyżce oliwy
  • śledzia smażymy na głębokim oleju, po usmażeniu wyjmujemy kręgosłup z resztą ości
  • srirachę i majonez łączymy w sos i smarujemy nim plastry ananasa
  • kładziemy plastry sałaty, pomidora a następnie kawałki usmażonej ryby
  • na śledzia dajemy jeszcze odrobinę sosu, kładziemy cebulkę, posypujemy szczypiorkiem

Gotowe! Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

five × two =