Halloumi z fenkułem! Przegląd moich książek kulinarnych!

dnia

Wracam do cyklu przeglądu moich książek kulinarnych!

Tym razem zapraszam Was na przepis prosto z książki „ZIELONA UCZTA! JESIEŃ, ZIMA!”, której autorem jest Nigel Slater.

Przepis jest wege, jest bardzo prosty i smaczny idealny na babski brunch.

Składniki:

  • szklanka zielonego groszku mrożonego
  • halloumi
  • 2 fenkuły
  • oliwa
  • listki mięty
  • listki bazylii

Sposób przygotowanie:

  • groszek, mięte i bazylię biedujemy dodając oliwy by uzyskać odpowiednia konsystencję
  • na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy pokrojony w plaster fenkuł
  • kiedy fenkuł się zarumieni dodajemy grubo pokrojony ser halloumi i smażymy aż mocno się zarumieni (fenkuł musi być miękki i szklisty)
  • ser i fenkuł wykładamy na talerz i dodajemy nasze puree z groszku

Gotowe! Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

eight − eight =