Grillowy bowl z Kurczakiem Sielskim i szparagami!

W dalszym ciągu grill większości z nam kojarzy się z kiełbasą, kaszanką czy tłuściutką karkówką. Przed Wami moja lekka, zdrowa i kolorowa propozycja na grilla lub w razie braku warunków na patelnię grillową! Głównym bohaterem dania jest Kurczak Sielski bo to właśnie przy współpracy z nim powstał ten przepis 🙂 Kurczaka Sielskiego dobrze znam i zawsze kupuje bo to mięso bez antybiotyków, bez gmo i w 100% z polskich gospodarstw.

Przepis jest niezwykle smakowity, mam nadziej, że Wam zasmakuje!

Składniki na 2 porcje

  • filet z piersi Kurczak Sielski
  • pęczek szparagów
  • gałązka pomidorków koktajlowych
  • jedna główka sałaty rzymskiej
  • pęczek rzodkiewek
  • młode ziemniaczki wcześniej ugotowane
  • 1 markuja
  • kolendra
  • sezam
  • pół pomarańczy, limonka, łyżka sosu sojowego, ząbek czosnku, sól, pieprz- dresing

Sposób przygotowania:

  • kurczaka kroimy na duże kawałki
  • szparagom urywamy końcówki i kroimy na 2-3 części
  • mięso i szparagi nadziewamy na patyczki do szaszłyków, solimy pieprzymy, wrzucamy na grilla
  • liście sałaty grillujemy aż się zarumienią, rozkładamy na talerzach i solimy grubą solą z młynka
  • rzodkiewki i ziemniaki przekrajamy na połówki i grillujemy aż się zarumienią
  • gałązkę pomidorków grillujemy przez 2-3 minuty
  • wszystkie składniki układamy na talerzu, dekorujemy połówką marakuji
  • składniki dresingu łączymy i polewamy danie
  • posypujemy kolendrą i sezamem

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

pięć × jeden =