W dalszym ciągu grill większości z nam kojarzy się z kiełbasą, kaszanką czy tłuściutką karkówką. Przed Wami moja lekka, zdrowa i kolorowa propozycja na grilla lub w razie braku warunków na patelnię grillową! Głównym bohaterem dania jest Kurczak Sielski bo to właśnie przy współpracy z nim powstał ten przepis 🙂 Kurczaka Sielskiego dobrze znam i zawsze kupuje bo to mięso bez antybiotyków, bez gmo i w 100% z polskich gospodarstw.
Przepis jest niezwykle smakowity, mam nadziej, że Wam zasmakuje!
Składniki na 2 porcje
- filet z piersi Kurczak Sielski
- pęczek szparagów
- gałązka pomidorków koktajlowych
- jedna główka sałaty rzymskiej
- pęczek rzodkiewek
- młode ziemniaczki wcześniej ugotowane
- 1 markuja
- kolendra
- sezam
- pół pomarańczy, limonka, łyżka sosu sojowego, ząbek czosnku, sól, pieprz- dresing
Sposób przygotowania:
- kurczaka kroimy na duże kawałki
- szparagom urywamy końcówki i kroimy na 2-3 części
- mięso i szparagi nadziewamy na patyczki do szaszłyków, solimy pieprzymy, wrzucamy na grilla
- liście sałaty grillujemy aż się zarumienią, rozkładamy na talerzach i solimy grubą solą z młynka
- rzodkiewki i ziemniaki przekrajamy na połówki i grillujemy aż się zarumienią
- gałązkę pomidorków grillujemy przez 2-3 minuty
- wszystkie składniki układamy na talerzu, dekorujemy połówką marakuji
- składniki dresingu łączymy i polewamy danie
- posypujemy kolendrą i sezamem
Smacznego!