Jestem pewna, ze znacie markę Provitus bo jest w Polsce już od lat i robi między innymi nasze ulubione buraczki w słoiku. Mocno rozszerza asortyment, ale to co najważniejsze wszystkie produktu mają naprawdę super skład i są smaczne takie wiecie- domowe! W dodatku ostatnio asortyment poszerza się o azjatyckie smaki takie jak kimchi czy chrzan wasabi i muszę przyznać, że Provitusovi wychodzi to jak najbardziej dobrze.
Ostatnio miałam przyjemność razem z grupą moich znajomych blogerów wspólnie gotować przy użyciu produktów Provitusa i to w przepięknym miejscu na Mazurach w Gałkowie, pensjonacie Pan Tu Nie Spał!
Przed Wami 3 moje autorskie, wyjazdowe przepisy. Są turbo proste i szybkie i jestem pewna, że będą Wam smakować!
1.Buraczany twarożek śniadaniowy z czarnuszką
Bardzo niepozorny a super smaczny! Do tego fit i zdrowy. Będziecie zachwyceni!
Składniki:
-twaróg półtłusty opakowanie
-kilka łyżek buraczków Provitus
-3 łyżeczki czarnuszki
-jogurt naturalny małe opakowanie
-sól i pieprz
-kiełki
Wszystkie składniki ze sobą łączymy w miseczce a na wierzchu układamy kiełki! Smacznego!
2.Zupa kimchi z polskimi akcentami
Ostatnio Provitus wprowadził do oferty koreańską kapustę kimchi w słoiku i muszę powiedzieć, że jest naprawdę smaczna! Moja zupka kimchi jest bardzo prosta w przygotowaniu, przypomina polski kapuśniak w wersji na ostro!
Składniki:
-garnek wywaru mięsnego
-2 słoiki kapusty kimchi Provitus
-kiełbaska
-cebulka
-natka pietruszki do posypania
Kiełbaskę podsmażamy na patelni razem z cebulką a następnie wrzucamy do bulionu wraz z 2 słoikami kimchi! Gotujemy około 20 minut i gotowe! Przed podaniem sypiemy natką.
3.Buraczane placki ziemniaczane z chrzanem wasabi i wędzonym pstrągiem
Pyszne! Chrzan wasabi to super produkt, który urozmaici wiele potraw.
Składniki:
-buraczki Provitus
-chrzan wasabi Provitis
-kilo ziemniaków
-wędzony pstrąg
-koperek
-jajko
-mąka
-olej do smażenia
Ziemniaki obieramy, trzemy na tarce, odciskamy. Dodajemy kilka łyżek buraczków, mąkę i jajko w takich proporcjach by uzyskać dobrą konsystencję do smażenia. Placki smażymy na patelni aż będą chrupiące na zewnątrz. Wykładamy na talerz, smarujemy chrzanem wasabi, na chrzan kładziemy pstrąga a na końcu koperek.
Tak jak sami widzicie gotowe produkty Provitus można świetne wykorzystać w codziennym gotowaniu. Co ważne jest to idealne gotowanie dla tych z Was, którzy nie mają czasu długo siedzieć w kuchni. Moje 3 przepisy są banalnie proste, ale trochę inne i ciekawe! Nie bójcie się łączyć nowych rzeczy w kuchni i eksperymentować!
Więcej informacji o produktach: http://provitus.com.pl/