Gotowanie w Pan Tu Nie Spał i 3 przepisy z produktami marki Provitus!

Jestem pewna, ze znacie markę  Provitus bo jest w Polsce już od lat i robi między innymi nasze ulubione buraczki w słoiku.  Mocno rozszerza asortyment, ale to co najważniejsze wszystkie produktu mają naprawdę super skład i są smaczne takie wiecie- domowe!  W dodatku  ostatnio asortyment poszerza się o azjatyckie smaki takie jak kimchi czy chrzan wasabi i muszę przyznać, że Provitusovi wychodzi to jak najbardziej dobrze.

Ostatnio miałam przyjemność razem z grupą moich znajomych blogerów wspólnie gotować przy użyciu produktów Provitusa i to w przepięknym miejscu na Mazurach w Gałkowie, pensjonacie Pan  Tu Nie Spał!

Przed Wami 3 moje autorskie, wyjazdowe przepisy. Są turbo proste i szybkie i jestem pewna, że będą Wam smakować!

1.Buraczany twarożek śniadaniowy z czarnuszką

Bardzo niepozorny a super smaczny! Do tego fit i zdrowy. Będziecie zachwyceni!

Składniki:

-twaróg półtłusty opakowanie

-kilka łyżek buraczków Provitus

-3 łyżeczki czarnuszki

-jogurt naturalny małe opakowanie

-sól i pieprz

-kiełki

Wszystkie składniki ze sobą łączymy w miseczce  a na wierzchu układamy kiełki! Smacznego!

2.Zupa kimchi  z polskimi akcentami 

Ostatnio Provitus wprowadził do oferty  koreańską kapustę kimchi w słoiku i muszę powiedzieć, że jest naprawdę smaczna! Moja zupka kimchi jest bardzo prosta w przygotowaniu, przypomina polski kapuśniak w wersji na ostro!

Składniki:

-garnek wywaru mięsnego

-2 słoiki kapusty kimchi Provitus

-kiełbaska

-cebulka

-natka pietruszki do posypania

Kiełbaskę podsmażamy na patelni razem z cebulką a następnie wrzucamy do bulionu wraz z 2 słoikami kimchi! Gotujemy około 20 minut i gotowe! Przed podaniem sypiemy natką.

3.Buraczane placki ziemniaczane z chrzanem wasabi i wędzonym pstrągiem

Pyszne!  Chrzan wasabi to super produkt, który urozmaici wiele potraw.

Składniki:

-buraczki Provitus

-chrzan wasabi Provitis

-kilo ziemniaków

-wędzony pstrąg

-koperek

-jajko

-mąka

-olej do smażenia

Ziemniaki obieramy, trzemy na tarce, odciskamy. Dodajemy kilka łyżek buraczków, mąkę i jajko w takich proporcjach by uzyskać dobrą konsystencję do smażenia. Placki smażymy na patelni aż będą chrupiące na zewnątrz. Wykładamy na talerz, smarujemy chrzanem wasabi, na chrzan kładziemy pstrąga a na końcu koperek.

Tak jak sami widzicie gotowe produkty Provitus można świetne wykorzystać w codziennym gotowaniu. Co  ważne jest to idealne gotowanie dla tych z Was, którzy nie mają czasu długo siedzieć w kuchni. Moje 3 przepisy są banalnie proste, ale trochę inne i ciekawe! Nie bójcie się łączyć nowych rzeczy w kuchni i eksperymentować!

Więcej informacji  o produktach: http://provitus.com.pl/

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

osiemnaście + piętnaście =