Kochani! Przed Wami najnowszy Gastro Tydzień i 5 pomysłów jak ciekawie i smacznie spędzić czas w tym tygodniu! Dajcie koniecznie znać, gdzie się wybieracie!
1.Ramen Day: Shrimp-Tsukemen i Shrimp Mazesoba w Uki Uki/ 20.11!
Nadchodzi kolejny Ramen Day w Uki Uki! Tym razem zaprezentowane będą aż dwa dania dla miłośników krewetek – Shrimp-Tsukemen i Shrimp Mazesoba. Te dwa typy ramenów stają się coraz bardziej popularne w stolicy Japonii – Tokyo.
Na bogaty smak bulionu Tsuke-men składają się takie składniki jak : kurczak, wieprzowina, suszone rybki i oczywiście duża ilość krewetek. Makaron przygotujemy specjalnie na ten event, dlatego będzie się różnił od tego, który znacie z naszych stałych ramenów.
Mazesoba to z kolei bardzo popularny ramen bez zupy. Będziecie mieli okazję skosztować pysznych klusek polanych olejem krewetkowym ze smażonymi krewetkami i warzywami.
.
Najbliższy wtorek 20 listopada od godziny 17.00. Jak zwykle ilość porcji ograniczona !
Więcej informacji: https://www.facebook.com/events/2311058632447334/
2. Otwarcie Tagine Streetfood Bar! 21.11!
Tagine Streetfood Bar otwiera się w środę na ul. Obźnej 9! Zjecie tu kuchnię marokańską, tak rzadko spotykaną w Warszawie! Będzie smacznie, aromatycznie i bardzo kolorowo! Jak sama nazwa wskazuje potrawy będą serwowane w specjalnym, marokańskim naczynku- tagine! Za miejscem stoi Paweł Łapiński znany z Miss Kimchi i KoreaTown Rest! Róbcie rezerwacje bo chętnych na nowe smaki w stolicy nie brakuje!
Więcej informacji: facebook
3.Thanksgiving 2018 at Koko & Roy!/ 22.11!
To znów ten moment w roku! Dołączcie do Koko & Roy przy stole w dniu 22 listopada, aby dzielić się i cieszyć wspaniałym świętem Dziękczynienia. Już drugi rok z rzędu będzie tu serwowany rodzinny obiad przy dużych, komunalnych stołach, składający się z klasycznych dań dziękczynnych, wykonanych w stylu New American.
Rezerwacje są konieczne.
Bilety – 120 zł osoba.
Więcej informacji: facebook
4.Beaujolais 2018 z Winnicą Karonii/23.11
Comfort Food Studio chce zabrać Was w podróż pełną wina i wykwintnych przystawek, które specjalnie na potrzeby tego wydarzenia przygotuje Marcin Kosiński – ceniony szef kuchni z Pałacu Wierzbiczany, zdobywca I miejsca w konkursie Złoty Półgęsek 2013 – najlepsze danie z gęsiny. Historię beaujolais przybliży Piotr Karoń – pasjonat dobrego jedzenia i podróży, a przede wszystkim dumny właściciel Winnicy Karonii – miejsca, do którego powinien udać się każdy miłośnik dobrego wina.
Spotkanie rozpocznie się o godzinie 19:00 niezobowiązującą degustacją przy akompaniamencie dań, w których na pewno nie zabraknie gęsiny.
MENU:
Carpaccio z fileta z gęsi na chlebku z ziarnami
Mus z wątróbek z karmelizowanym jabłkiem podany na krakersach
Tartinki z Tatarem z gęsiny z dodatkami podany na ciemnym chlebku pumpernikiel
Carpaccio z buraka z kozim serem
Smażona kaszanka z jabłkami podana na grzance z pieczywa na zakwasie
Czerwona kapusta
Bilety: 150 zł
Więcej informacji: facebook
5.Veganmania Warszawa 2018/ 25.11!
Stowarzyszenie Otwarte Klatki serdecznie zaprasza na pierwszą edycję Veganmanii w Warszawie!!! Największa w Polsce impreza promująca roślinną dietę wreszcie zawita do stolicy! Przepyszne, wegańskie jedzenie, serwowane przez restauracje i firmy z całej Polski, nietestowane na zwierzętach kosmetyki, modną odzież i wiele więcej – wszystko to znajdziecie 25 listopada znajdziecie na czterech piętrach Domu Towarowym Braci Jabłkowskich przy ul. Brackiej 25.
Veganmania to także inspirujące wykłady i spotkania – ich również nie zabraknie podczas naszej imprezy.
Więcej informacji: facebook