Kolejny przepis w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie, w którym główną rolę gra król Bałtyku, dorsz! Jedna z najbardziej popularnych ryb! Przed Wami przepis zielony, lekki i super smaczny! Jednen z moich ulubionych!
Składniki:
- filety z dorsza
- zielony groszek świeży lub mrożony (w żadnym wypadku konserwowy)
- grzybki shimeji
- brokuł
- cebula
- sos sojowy
- kolendra
- czarny sezam
- sół, pieprz
Sposób przygotowania:
- filety z dorsza smażymy lub pieczemy w piekarniku
- gałązki brokułu gotujemy
- grzybki smażymy razem z cebulką a jak się lekko zarumienią dodajemy groszek, doprawiamy do smaku
- na duży talerz wykładamy groszek z grzybkami, brokuł, dorsza
- polewamy sosem sojowym i sokiem z cytryny
- posypujemy sezamem i kolendrą
Gotowe! Smacznego!