Dzień dobry w listopadzie! Tym razem bez długich wstępów! Przedstawiam Wam moje 5 naprawdę super pysznych propozycji na ten miesiąc! Wpiszcie je koniecznie na listę swoich miejsc, do których musicie się wybrać na obiad! Nie pożałujecie!
A jeśli traficie gdzieś dzięki moim poleceniom, dajcie znać! Będzie mi totalnie miło! 🙂
1. Krem
Przepiękny, uroczy , nieduży lokal na ulicy Śniadeckich. W stylu francuskiego bistro. Jedyny w swoim rodzaju. W menu sałatki , kanapki i dużo wina. Kanapki nie byle jakie bo obłędne croque madame czyli słynne, francuskie tosty. Z dużą ilością najlepszej jakości, roztapiającego się sera. Do tego z jajkiem sadzonym. Poezja! Miejsce idealne na randkę lub wyjście z przyjaciółką.
Więcej informacji: facebook
2. Bazar Kocha
Bazar Kocha od niedawna zaprasza na nowe, jesienne menu, które zrobiło na mnie naprawdę duże wrażenie (porcje na zdjęciach są degustacyjne). Jest tu bardzo lokalnie, bardzo sezonowo i bardzo smacznie. Jest świetny, polski produkt i ciekawe pomysły na talerzu. Jest zaskakująco i nie ma nudy. Koniecznie spróbujcie pastrami z gęsi!
Więcej informacji: facebook
3. Yatta Ramen
W malutkim lokalu na Powiślu znajdziecie jeden z lepszych ramenów w Warszawie. Jest bardzo intensywnie w smaku, z dobrymi dodatkami i idealnym makaronem. Co tu dużo pisać, jest perfekcyjnie. Jeśli chcecie zacząć swoją przygodę z ramenem to będzie odpowiednie miejsce, jeśli kochacie ramen jak ja i jeszcze Was tu nie było- musicie jak najszybciej nadrobić.
Więcej informacji: facebook
4. Miss Mellow
Maleńkie miejsce na Wilczej pełne ciastek i ciasteczek oraz świetnej kawy. W menu znajdziecie kilka nieciasteczkowych pozycji takich jak tosty. Mój tost z domową ricottą i śliwkami całkiem podbiło moje serce i potwierdził tezę , że najprostsze rzeczy bywają najlepsze. Owoce zmieniają się w zależności od sezonu. Spróbujcie koniecznie a zakochacie się jak ja.
Więcej informacji: facebook
5.Zielony Niedźwiedź
Nowe menu i nowa szafowa kuchni Oliwia Bernady ! W karcie bardzo po polsku, bardzo lokalnie! Czuć świetną jakość produkty i miłość szefowej kuchni do jedzenia. Każde danie dopracowane jest w najdrobniejszym szczególe. Sama restauracja jest bardzo klimatyczna, położona pięknie w parku. Sprawdźcie koniecznie tatar wołowy a jeśli nie jecie mięsa zachwyci Was wegetariańskie danie z brukwią i borowikiem (zachwyci i mięsożerców).
Więcej informacji: facebook